Patkó tészta egyéni vállalkozás, amely 2012-óta mûködik .A tészta készítése egy hévízgyörki kisüzembe kezdõdött. A nyújtott technológiának és a sodrott csigatésztának köszönhetõen tudtam fen maradi és fejlõdni.
A nyújtott technológiával készült tészta sokkal jobb ízû és sokkal jobb a tapadási felülete a préselt tésztával ellentétben!A tésztakészítésen belül is sodrott nagycsiga gyártását fejlesztettem jobban.
Így 2014-ben megvásároltam helyben egy asztalos üzemet, melyet átalakítottam élelmiszergyártó üzemmé. Ennek az üzemnek engedélyeztetése 2016 õszére megvalósult és mára már saját üzemünkben dolgozhatunk.
Ennek köszönhetõen többet is tudunk gyártani. Tésztánk legnagyobb részét Budapesti és környékbeli kispiacokon értékesítjük,de van egy pár kisbolt is. Sodrott csigát legnagyobb részt lédig kiszerelésben értékesítjük. Én személyesen minden szombaton a veresegyházi piacon árulok.
Lebbencs tésztánk versenyt nyert a “Csusza a túró alá – A nagy tésztateszt”-en!
Naponta kerül a tányérra, sok szó mégsem esik róla – ez a megállapítás több alapanyagunkra is igaz lehet, de a száraztésztára mindenképpen az. A Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Konyha márciusi tesztjén a tészták jeles képviselője, a csusza került a szakértő tesztelők elé.
A hévízgyörki Patkó tésztákat feltehetően nem sokan ismerik Pest megye keleti felén kívül, a tesztre kerülő lebbencset a veresegyházi piacon vettük. Szép színe, jó állaga, kiemelkedő íze révén mégis ez a tészta lett a teszt győztese (16 pont).
Az egyes tészták legfontosabb adatai: termelő/márka, származási hely, a csomagoláson feltüntetett fajta. Ahol nem jelöltük külön, a beszerzés a termelőnél történt.
1. HELY: Patkó Csaba, Hévízgyörk, lebbencs (beszerzés helye: Veresegyházi piac; 4. minta, 16 pont)